Techniek

Door techniek op de juiste manier te gebruiken wordt jouw muziek van hogere kwaliteit en stelt het je in staat om een eigen sound te creëren.

Onder techniek verstaan we alle handelingen die komen kijken bij het maken van geluid en bij het mixen van een track.

Mixen is het proces om elk geluid in de track zo goed mogelijk te laten klinken en om ze vervolgens samen te smelten tot één geheel. Dit is een groot onderdeel van het werk van een producer en er zijn als gevolg hiervan veel producers die van alleen dit aspect een complete carrière hebben gemaakt (mixing engineers).

Omdat er tegenwoordig steeds meer producers zijn zullen grote youtube kanalen en labels alleen luisteren naar de demo’s die van hoge kwaliteit zijn, om deze reden is het hebben van een goede techniek essentieel.

Tijdens de lessen leer ik je allereerst om handig te worden met jouw DAW (‘digital audio workstation’ = muziekprogramma), zodat je zo snel mogelijk eigen tracks kan gaan maken. Vervolgens leer ik je één voor één de technieken aan. Elke nieuwe techniek die je leert kan je zien als nieuw gereedschap voor in je gereedschapskoffer. Wat mij echter is opgevallen is dat het volgende spreekwoord hier van toepassing is:

“Wanneer je enige gereedschap een hamer is, zie je overal spijkers.”

Ik zal er daarom voornamelijk op letten dat jij de techniek op de juiste manier gebruikt voordat we naar een nieuwe techniek gaan kijken. Daarnaast gaan we ook samen nieuwe geluiden maken en gebruiken, waarmee ik je zal leren om een eigen sound te ontwikkelen.

“Luisteraars en fans verwachten kwaliteit, wanneer je dit niet levert zullen ze op zoek gaan naar alternatieven.”

Zo klinkt je muziek vóór je leerde over techniek:

Luister met oordopjes of speakers om het nog beter te horen!

... en zo klinkt je muziek daarna:

Je kunt nog veel meer leren bij produceerles:

Betere techniek voor jou producties?
Meld je nu aan voor een gratis proefles!

Nu Aanmelden