Muziektheorie

Het begrijpen van muziektheorie betekent dat je de taal van muziek kent. Het belangrijkste om te weten van muziektheorie is dat het een manier is om de muziek die we horen te verklaren.

Muziektheorie is als een kaart met allerlei routes die je kan gebruiken om sneller, interessanter en beter bij je bestemming aan te komen.

Het helpt muzikanten om nieuwe technieken te leren, vreemde muziekstijlen te maken en het ontwikkelen van zelfvertrouwen om nieuwe dingen te proberen. Muziektheorie is een kant van produceren die meestal onderschat wordt. Er wordt vaak gedacht dat je op gevoel ook kan horen of iets goed klinkt. Dit is zeker waar, alleen kun je veel meer wanneer je muziektheorie kent.

Wanneer je een goede basis aan muziektheorie begrijpt zul je in staat zijn om een nummer dat je op de radio hoort binnen tien minuten na te maken.

Ook kan je bijvoorbeeld valse noten in jouw muziek verwerken zonder dat ze vals klinken. Om jouw muziek meer emotie en diepgang te geven zal ik je stapsgewijs leren om muziektheorie toe te passen.

Tijdens de lessen zal muziektheorie op een praktische manier uitgelegd worden op momenten dat dit van toegevoegde waarde voor de track kan zijn.

Op deze manier leer je muziektheorie niet alleen begrijpen maar leer je ook om het voortaan zelf in je tracks te verwerken, handig toch?

Ik ga je niet leren om noten te lezen, hier heb je als producer namelijk weinig aan omdat deze manier van muziektheorie communiceren alleen handig is voor mensen die een instrument spelen.

Onze muziekprogramma’s zijn uitgerust met veel uitgebreidere visualisaties van noten die het traditionele  leren lezen van noten overbodig maakt.

Het is belangrijk om te beseffen dat er veel succesvolle muzikanten zijn die ook geen noten kunnen lezen maar die wel de muziektheorie begrijpen. De volgende kern thema’s zullen onder andere aan bod komen en zijn inhoudelijk vergelijkbaar met de theorie van de KNMO muziekdiploma’s A tot en met D:

- Toonladders
- Akkoordenleer
- Ritme
- Melodie en bass

“Door het leren van muziektheorie voorkom je dat je zelf opnieuw het wiel gaat uitvinden.”

Zo klinkt je muziek vóór je leerde over muziektheorie:

Luister met oordopjes of speakers om het nog beter te horen!

... en zo klinkt je muziek daarna:

Je kunt nog veel meer leren bij produceerles:

Betere muziek maken omdat je muziektheorie kent?
Neem nu contact op voor een gratis proefles!

Nu Aanmelden