Creativiteit

Creativiteit is het omzetten van nieuwe fantasierijke ideeën naar realiteit. Het wordt gekenmerkt door het vermogen om de wereld op een nieuwe manier te bekijken, het herkennen van verborgen patronen, het leggen van connecties tussen verschijnselen die ongerelateerd lijken en het verzinnen van oplossingen. Ik zal je helpen om je creativiteit te trainen zodat jouw muziek variërender en unieker wordt. Het leuke aan creativiteit bij muziek is dat het je ook helpt bij andere aspecten in het leven. 

De overtuiging dat creativiteit een gave is van speciale- en getalenteerde mensen is een mythe. Creativiteit valt wel degelijk te trainen en daar zullen we bij de lessen ook op focussen.

Tijdens de lessen zal ik je slimme trucjes leren waarmee jij jezelf kan dwingen om creatiever te zijn.

Ik zal regelmatig een andere manier van benaderen kiezen dan dat jij op dat moment aan het doen bent. Hierdoor zal jij steeds meer mogelijkheden gaan zien.

Ook gaan we luisteren naar muziek van allerlei genres en zul je leren hoe je deze kunt gebruiken om je eigen muziek te verbeteren.

We zullen de tijd nemen om te leren luisteren en het krijgen van ‘luister-huiswerk’ zal hierbij ook niet ongewoon zijn.

Daarnaast gaan we ook jouw workflow optimaliseren, gaan we je leren hoe je kan omgaan met de bekende ‘writers-block’ en zullen we samen nadenken over een aantal producer-filosofieën.

“Als je ideeën hebt maar er niets mee doet, dan ben je fantasierijk maar niet creatief.”

 

Zo klinkt je muziek vóór je leerde over creativiteit:

Luister met oordopjes of speakers om het nog beter te horen!

... en zo klinkt je muziek daarna:

Je kunt nog veel meer leren bij produceerles:

Je creativiteit een boost geven?
Meld je aan voor een gratis proeles!

Nu Aanmelden